Planetárium v Brně

    Dne 27.3.2018 jsme navštívili Planetárium v Brně. Po příjezdu autobusu jsme vystoupili a šli do Planetária. Uvnitř jsme si mohli před zahájením projektu koupit různé pohledy nebo minerály. Později nás upozornil pán na pravidla, to, co se smí a nesmí v této budově dělat.

    Všichni jsme si sedli na sedadla a netrpělivě čekali, co se bude dít. Najednou se zhaslo a nad námi se proměnil strop ve vesmír s různými vesmírnými tělesy a se spoustami hvězd. Dozvěděli jsme se, že v souhvězdí Orion je obrovská mlhovina, které se říká Porodnice a to z toho důvodu, že se z ní rodí nové různě velké planety. Dále nám pustil velmi zajímavý film. Jmenoval se Úžasné planety. Takto se vlastně náš program i jmenoval. Ve filmu jsme se dozvěděli o každé planetě z naší sluneční soustavy. První planeta byla Mars. Tato planeta má nejvyšší horu z celé sluneční soustavy. Také mě zaujalo, že Saturn má prsten z několika různě velikých planetek, které obíhají kolem Saturnu obrovskou rychlostí.

    Nejvíce se mi líbila planeta Mars, protože je mou nejoblíbenější planetou sluneční soustavy. Tento výlet do Planetária jsem si velmi užil a v budoucnu bych se sem ještě rád podívat.

Adam B.