Masopustní karneval (13. 2. 2024)

Již tradičně jsme se poslední masopustní den vrhli do víru karnevalového tance oděni v kostýmech nejrůznějších barev, tvarů či rozměrů. Každý se na malou chvíli mohl proměnit v někoho jiného a stát se tak součástí masopustní soutěže o nejlepší kostým…

   V letošním roce soutěžila tato stvoření: tyrkysový jednorožec, liška, kočka, paní doktorka, policista, šašek, čaroděj a ninja bojovník. Naše soutěž ale SAMOZŘEJMĚ nebyla jen o vzhledu (což ostatně tvrdí všechny soutěže krásy). Každý soutěžící nejdříve podstoupil krátké interview, během kterého odpovídal na otázky z publika, což obvykle nudnou první disciplínu proměnilo v poměrně zábavnou podívanou, neboť naši diváci si nebrali servítky a pokládali dotazy všeho druhu. Poté následovala promenáda. A poslední disciplína přinesla asi nejatraktivnější show - soutěžící si mohli vybrat jakéhokoli parťáka z publika a společně vystoupili na taneční parket, kde měli předvést co nejoriginálnější tanec. A i přesto, že dvojice neměly před svým vystoupením mnoho času na přípravu, bylo na pódiu k vidění spousta zajímavých kreací.  Mnohá stvoření očividně skrývala pod maskou velký talent!

   A tak, po absolvování všech disciplín, se soutěžící už nemohli dočkat vyhlášení nejlepšího kostýmu. První místo, stejně jako loni, vyhrál Vojta Slabý, který se letos rozhodl nenechat nic náhodě a k loňskému vítěznému kostýmu ninja bojovníka tentokrát přidal ještě druhý kostým čaroděje. Druhé místo obsadil Jakub Bečvařík, který si taktéž „střihnul“ dvojroli a ztvárnil šaška a policistu. A na třetí příčce se umístil jednorožec Gábinky Königové. Všem účinkujícím patří velký dík za to, že se odvážili vystoupit na pódium a předvést něco netradičního. Všichni jsme se skvěle pobavili!

 

Kristýna Jandíková