Královská audience a pasování prvňáčků na členy Družinového království (13. 9. 2024)

   V letošním roce se naše Družinové království rozrostlo o celou třídu prvňáčků. A protože každý nový člen musí být vždy řádně přijat, pořádá náš král každoročně velkou slavnost na počest „nováčků“, během níž jsou pasováni na členy Družinového království a zároveň oficiálně povýšeni na rytíře. Není divu, že král s povyšováním do rytířského stavu nijak neotálí. Vždyť i Družinové království je ohrožováno nejrůznějšími silami, ať se jedná o vojáky některého ze znepřátelených království (i když král se snaží být se všemi sousedy ve shodě) nebo třeba o nadpřirozené síly (černokněžníci, čarodějnice, draci a další).

   Na letošní Královskou audienci se všichni převelice těšili. A tak jsme vyzdobili královskou místnost, nachystali pohoštění a celá akce mohla začít...

   Stoly se opět prohýbaly pod tíhou nepřeberného množství vybraných pokrmů, sladkých i slaných. Všechno bylo přímo k nakousnutí, a tak se dá říct, že téměř každý z nás zápasil s prvotní nesnesitelnou touhou vrhnout se na všechny ty dobroty a bez otálení je zkonzumovat. Jakožto budoucí rytíři jsme však toto nutkání zkrotili a soustředili se na slavnostní ceremoniál pasování. Každý nově pasovaný člen obdržel speciální „pasovací listinu“, památeční medaili a malý dáreček. A od tohoto dne byli všichni právoplatnými rytíři Družinového království.

   Na závěr naší královské slavnosti můžeme s klidným svědomím konstatovat, že jsme nové členy přivítali se vší slávou a od této chvíle s napětím očekáváme jejich hrdinské činy vykonané ve prospěch Družinového království.

 

 

Kristýna Jandíková


Zobrazuji fotografii z celkového počtu 1