ÚNOR, BŘEZEN V ŠD

Mezi velmi oblíbené činnosti dětí v naší družině patří stavění z různých stavebnic. A tak byla vyhlášena akce Legoliáda neboli ukaž, co dokážeš z lega postavit.  Děti předvedly své konstrukční i kreativní schopnosti, velkou dávku trpělivosti a spolupráce. Postavily několik různých staveb domů, pyramidu, vrtulníky,  nákladní auto, dokonce i auto na zvedáku. Všechny stavby si zasloužily náš obdiv.

„Knížka je můj kamarád“ byla další akcí naší školní družiny. V průběhu  celého měsíce si děti nosily do školní družiny knihy, které mají rády a patří k jejich nejoblíbenějším. Vždy nám všem knihu představily a krátce o ní pověděly. Děti nám ukázaly, že mají knihy rády a rádi čtou.

 Příchod jara také vybízí k vytváření krásných dekorací a obrázků. I my jsme ve školní družině byli kreativní. Nejdříve jsme tvořili na březnovou nástěnku u jídelny. Na výkresy jsme zapouštěli pestré jarní barvy jako pozadí, na které jsme dokreslili první jarní květiny. K jaru neodmyslitelně patří ptáčci. Také my jsme si vytvořili krásně pestrobarevné dozdobené peříčky. Dále jsme vytvořili obrázky rozkvetlých kočiček. Zajíčkům na nástěnku vykreslily krásně barevné kraslice. Na velikonoce si děti vyrobily přáníčka pro své blízké. Tradičně také proběhly velikonoční dílničky. Děti si pod dohledem paní Vladimíry Suchánové vyzkoušely zdobení vajíček voskovou technikou. Byly moc šikovné, vytvořily hezké kraslice, které si odnesly domů. Některé jsme také zavěsily na vrbovou větvičku před školou.

Abychom nezaháleli ani sportovně, chodili jsme pravidelně na školní zahradu. A na Sokecu si děti vyzkoušely soutěžit v různých disciplínách. První byl skok do dálky z místa, následoval hod plným míčem, štafetový běh, na závěr hod raketkou. Společně si se svými kamarády užili sportovní odpoledne.

                                                                       Gabriela Hulatová, vychovatelka