Vesmír

    Ve středu 30. 1. 2018 nám výuka Přírodovědy proběhla trochu jiným způsobem. Spolužáci Honza, Adam, Tomáš, Anežka a Samuel předvedli referát o Vesmíru.

    Nejdřív nás uvítali a některé spolužáky vyvolali k tabuli, aby vypsali planety sluneční soustavy. Poté nám povídali o Merkuru, Venuši, Zemi, Marsu, Jupiteru, Saturnu, Uranu a Neptunu.

    Dozvěděli jsme se, že Merkur je nejmenší planeta sluneční soustavy, je nejblíže ke Slunci a má 426°C. Venuše je druhá nejbližší planeta Slunci a má teplotu až 500°C. Země je třetí nejbližší planeta Slunci a její maximální teplota je 55,85 °C. Mars je čtvrtá planeta soustavy s teplotou 20°C. Jupiter je největší planeta sluneční soustavy, je to pátá planeta od Slunce má -121°C. Saturn je šestou planetou, jeho teplota není známa. Uran je sedmou planetou v soustavě a teplota také není známa. A poslední planeta – Neptun je nejvzdálenější planeta od Slunce, její teplotu opět neznáme.

    Následovně nám vyprávěli zajímavosti o hvězdách. Vyvolávali si spolužáky, aby jim říkali různá souhvězdí jako např.: Velká Medvědice, Orion, Ryba atd.

    Referát se nám moc líbil.

Adéla a Bára St.